Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Fitness og speed

IC Aalborg kører både fitness og speedskating. Hvad er egentlig forskellen?

fitness skøjte
Fitness-skating

Fitness-skating er for alle, både begyndere og erfarne. Fitnessskateren kører både korte og lange ture, og foretrækker jævn asfalt, men det er ikke en nødvendighed. Denne type skøjte er den de fleste starter på, når de skal lære at køre inliner.
Fitnessskøjten er blødt foret indvendig og er derfor komfortabel på længere ture. Støvlen har et højt skaft, som giver støtte op over anklerne. Skøjten har hjul på størrelsen 70 - 90 mm, der giver en nem bevægelighed. Fitnessskøjten er god til lange hyggeture.
speedskøjteSpeedskating

Speedskating er for inlineskateren, som elsker fart og høj puls. Speedskating kræver en del rulleskøjteteknik og er derfor oftest en sport for den erfarne inlineskater, som først har lært grundteknikken på fitnessskøjter. Sammenlignet med en fitnessskater kører en speedskater mere sammenbøjet og har et større afsæt.
Speedskøjten har store hjul - gerne helt op til 110 mm, hvilket gør det nemmere at komme op i fart. De store hjul giver skøjten en lang klinge, hvilket gør den mere klodset og sværere at lave små bevægelser på sammenlignet med en fitnessskøjte. Den lange klinge gør også, at der ikke er plads til en bremseklods. Støvlen på en speedskøjte er lav og uden ankelstøtte. Det gør skøjten lettere og giver derfor højere fart. Støvlen er stiv og sidder meget tæt til foden. Dette giver optimal føling til skøjten, men til gengæld er støvlen ikke særlig komfortabel og anvendes ikke til flere timers brug. Den lave komfortabilitet i skøjten kræver, at asfalten er forholdsvis jævn for at være brugbar til speedskating. For at få nye speedskøjter til at have perfekt pasform, opvarmes støvlen i ovnen og formes efterfølgende til ens fod.